L’Atòmica és una associació cultural dedicada a les arts visuals; el seu projecte principal és l’Escola d’Arts Visuals del Prat.

L’entitat neix de la fusió, l’any 2021, de dues associacions, l’Associació d’Amics de l’Art del Prat (AAAP) i l’Associació de Suport a la Creació i la Producció Audiovisual al Prat (ASCAP). Aquesta confluència va tenir lloc per una voluntat compartida d’unificar esforços en el treball de fomentar les arts plàstiques i audiovisuals a la ciutat, les connexions entre professionals d’aquests àmbits i la ciutadania del Prat en general, d’una forma oberta i pròxima.

L’entitat opera des de la formació, la mediació, el suport a la creació i la difusió de les arts visuals amb visió inclusiva i plural; des del projecte propi de l’Escola d’Arts Visuals del Prat (EAVP) i també des de programes municipals i col·laboracions/projectes d’iniciativa pública i/o privada.

Història

El projecte associatiu actual ve d’un llarg recorregut que arrenca l’any 1995 amb la unificació de dues agrupacions interessades en la pràctica artística, l’Escola de Dibuix i Pintura (1976) i els Tallers de Ceràmica i Esmalts (1986). Aquest precedent d’un grup d’amics entusiastes organitzats per oferir espais de formació-creació i trobada és el que fa que L’Atòmica avui sigui un projecte arrelat a la ciutat i al territori, caracteritzat per traçar nous escenaris en el camp de l’educació artística, tot posant en contacte concepcions i pràctiques tradicionals, amb els pensaments i tendències més contemporànies.

Atomitza’t

Vols donar suport a l’Associació L’Atòmica i formar-ne part? Escriu-nos breument al correu: direccio@eavp.es i explica’ns per què t’agradaria formar-ne part i en què voldries col·laborar amb nosaltres, i ens posarem en contacte amb tu. 

Moltes gràcies pel teu interès!

Transparència

Programes

Escola d’Arts Visuals del Prat

Programa principal de l’Associació l’Atòmica. Esdevé un agent cultural, educatiu i social amb relacions i projectes amb col.lectius, iniciatives i institucions públiques i privades del Prat i la rodalia. A través del laboratori ciutadà i els espais de trobada es treballa amb el propòsit de donar suport a  artistes i persones vinculats a les arts visuals.

El laboratori ciutadà apel·la a tot tipus de persones amb ganes d’aproximar-se a les arts visuals o de participar en projectes puntuals vinculats a afers de ciutat o del territori. Acosta la ciutadania a les arts visuals, li ofereix formació en temàtiques pròpies dels estudis de cultura visual. Combina la formació amb les pràctiques en projectes com presentacions de llibres, workshops, taules rodones, dinamitzacions artístiques, etc.

Els espais de trobada relacionen persones que procedeixen de diversos àmbits de la creació: artistes, persones en vies de professionalització o amb interès a generar-se una trajectòria artística, grups de treball de l’escola, persones de l’administració pública, persones interessades en temes concrets, entre d’altres. Es creen grups de treball en els quals es posen en relació processos de creació i projectes amb coneixements, eines, experiències, dubtes i formes de resoldre-les i plantejar-les de manera prepositiva.

Sovint tots aquests processos de treball passen i es visualitzen a l’Espai Expositiu de La Saleta. 

Podeu seguir tota la informació que es genera d’aquest programa a les diferents xarxes socials de l’Escola d’Arts Visuals del Prat.

Interseccions

Programa impulsat per l’Ajuntament del Prat de Llobregat que situa l’educació i la cultura com a eixos estratègics de ciutat, motors de transformació social.

Aquest projecte té el repte de millorar la qualitat de vida de la ciutadania, afavorint el desenvolupament cultural i artístic de les persones al llarg de la vida, formant persones amb capacitat crítica, amb una mirada oberta, amb interessos culturals diversos, i facilitant les pràctiques culturals.

Actua des de cinc grans àmbits de treball, en què s’articulen diferents projectes i accions: l’educació en les arts (teatre, música, dansa i  arts visuals), l’impuls de l’anglès, el coneixement de la ciutat, la lectura i  el coneixement científic, tècnic i digital.

L’equip de l’Escola d’Arts Visuals del Prat codissenya amb els equips docents de les escoles els projectes d’arts visuals, i treballa per fomentar la igualtat d’oportunitats, la creativitat i l’esperit crític a través de l’educació artística.

Unzip Arts Visuals

Programa impulsat pel Servei de Cultura de l’Ajuntament del Prat de Llobregat. Té l’objectiu de promoure i facilitar la pràctica artística a la ciutat des de tres eixos d’actuació: el suport a la creació, la mediació i l’educació.

El programa s’activa des d’un conjunt de nodes, equipaments municipals i centres col·laboradors, que conformen una xarxa coordinada: Centre d’Art Torre Muntadas, Centre Cívic Jardins de la Pau, Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa, Escola d’Arts Visuals del Prat, Centre Cívic Palmira Domènech i La Capsa, entre d’altres.

L’Escola d’Arts Visuals del Prat actua com a node dins aquest programa i desenvolupa propostes de mediació, educació i de suport a la creació. 

Treballa amb nosaltres

Vols treballar a l’Escola d’Arts Visuals del Prat?
Envia’ns una carta de presentació i el teu curriculum vitae a direccio@eavp.es i ens posarem en contacte amb tu.

Moltes gràcies pel teu interès.